lørdag den 26. december 2015

BRYD NU DET TABU


Psykisk og fysisk lidelse. Der er en stor forskel- men så alligevel ikke. 


Psykiske lidelser kan dræne en for energi, give panikanfald.. Og det er ikke sjovt, tro mig. 
Panikanfald er noget af det værste. I sådan et tilfælde oplever jeg dette; sveder, ryster, trykken for brystet, hjertebanken, vejrtrækningsbesvær, svimmelhed, føler mig kvalt, og så kaster jeg nogle gange op. 

Det er alt sammen på grund af min mentale tilstand. 
Jeg kan ikke finde mig selv. Jeg føler mig så.. følelsesløs? Som om at alt egentlig bare er ligegyldigt, som om at jeg bare er til. 

Ved godt at jeg skal "stay positive" - men det er ret besværligt, når uanset hvor hårdt jeg prøver, så falder jeg tilbage i det samme dybe sorte hul, hvor at jeg nu har været i 5 år. 

Noget jeg mangler, er forståelse. Forståelse for psykiske sygdomme. Som i, når jeg siger, at jeg ikke kan gøre det- så hører folk det ofte som i "ikke vil"- fordi at de ikke kan se nogen skade. Selvom at man ikke kan se det, så betyder det altså ikke, at det ikke er der. 

Jeg mangler, at man ikke bliver kaldt opmærksomhedskrævende og andre lignende nedladende ord, fordi at man ikke har det godt. Jeg mangler, at ens mentale tilstand bliver taget mere seriøst. 

(Men igen- hvis det bare er en dårlig dag man har sig- og derfor ikke noget vedvarende- så er det altså "bare" en dårlig dag- ikke et dårligt liv... Der er en stor forskel på at have det psykisk dårligt og at "bare have en dårlig dag"... Håber at det giver mening)


Jeg nægter at lade psykiske sygdomme være et tabu. 
Jeg nægter, at skulle holde min kæft omkring min mentale tilstand, når den er ligeså vigtig som min fysiske tilstand. 

Jeg mindes, at da jeg blev diagnosticeret med en depression, der sagde et familiemedlem til mig, 
at det skulle jeg ikke sige til nogen- Det ville være mærkelig og forkert af mig- og OPMÆRKSOMHEDSKRÆVENDE. Jeg nægter at være en del af det tabu der er omkring psykiske sygdomme. 

#BRYDNUDETTABU